offices

Cluj
București
Dubai
+40 731 250 902

office@genovevahossu.com

Urmăriți-mă pe
Instagram 
Facebook

Bariera omului trezit. Viața după Four Seasons

Devin din ce în ce mai conștientă de bariera aflată deasupra omului, indiferent de forma pe care o îmbracă ea: fie că e vorba de barierele ridicate de realitatea cotidiană a fiecăruia sau au legătură cu moștenirea genetică. Fie că sunt bariere create de ego-ul fiecăruia sau de spiritualitatea la care omul aderă cu atât de multă patimă în speranța că acolo își va găsi salvarea.

Vremurile pe care le trăim acum sunt cel puțin spus interesante și fiecare dintre noi le simte pe propria piele, conștient sau nu. Totul s-a schimbat și, chiar dacă noi conștientizăm sau nu, adevărul este că nimic nu va mai fi la fel! Ne confruntăm zilnic cu mantia invizibilă care plutește peste viața noastră: criza financiară. Dar nu e prima, am mai depășit deja o criză financiară, au fost momente foarte dificile pentru toată lumea, dar acum putem spune că mergem pe un drum bătătorit, nu chiar nou.

Bariera de care vă vorbesc încă din titlu este prezentă la / în fiecare dintre noi. Se manifestă cu intensități diferite, desigur, dar ea există, fără îndoială! Când spunem că am ajuns la capătul puterilor, de fapt am ajuns în punctul până unde ne-am permis nouă înșine să ajungem. Este capătul energiei noastre, punctul evolutiv la care am ajuns. Iar acest punct nu poate fi caracterizat ca fiind bun sau rău. Este doar un punct. Punct.

Ce e interesant este că mai puțin de unul din zece oameni de pe planetă se consideră a fi în ”situația barierei” și au ajuns astfel să împingă acest punct mai departe de ei, în așa-numita trezire a conștiinței. Însă l-au mișcat, și-au extins aria subconștientului prin accesarea unui punct creativ și imaginativ (acesta există, de altfel, în fiecare dintre noi).

Care a fost rezultatul? Un mini Babilon pe care îl trăim azi: limbi diferite care comunică dificil și reușesc să o facă doar prin semnale ale inimii, dar care, în mod misterios, reușesc să se armonizeze într-o horă asemănătoare cu Dansul Ielelor. Cei care apreciază ”nebunia” aceasta se simt ca peștele în apă. Ceilalți? Ca peștele pe bicicletă!
Pe de altă parte, revenind la restul de nouă oameni din zece, ei reușesc cumva să trăiască în pattern-uri vechi, învechite, care azi, de fapt, nu mai există cu adevărat, dar sunt moștenite. Ei cară după ei aceste pattern-uri, trag de ele, se luptă să le ducă mai departe mai ceva ca soldații pierduți prin păduri care caută ieșirea, fără busolă, într-o noapte fără stele. Această majoritate se ghidează încă după bariera financiară egotică. Am ajuns la această concluzie în urma unei discuții interesante cu un om cu suflet frumos care mi-a spus așa: ”dacă aș putea fi la Four Season sau aș putea avea casa ca la Four Seasons, aș avea totul”.

Curios sau nu, majoritatea de care vă spuneam asta așteaptă: un viitor inexistent. Ei trăiesc într-un trecut copleșitor, dar vor să trăiască ca la Four Seasons. Aceste himere manifestate de ego țin captiv omul într-un trecut, însă îl fac să trăiască cu speranța unui viitor imposibil de atins. Sufletul nostru este, de fapt, bariera pe care trebuie să o depășim!

Four Seasons nu este altceva decât un hotel frumos care oferă niște servicii gândite în așa fel încât să-ți îmbete simțurile. Același lucru îl poți simți și când te descoperi pe tine însuți, când călătorești în interiorul tău: te bucuri pentru cine ești și reușești, într-un final, să te iubești.

Da, perimată sau clișeică, ideea aceasta este acum mai adevărată ca niciodată: schimbarea vine din noi! Și pleacă de la momentul în care realizăm că prezentul și trăirea în inimă este tot ce avem, tot ce am avut și tot ce vom avea vreodată! ️

Contactează-mă    NOW ACCEPTING

    Clients